Resepi Lapis Cheese Cracker
Bahan-Bahan:
- 1 bungkus biskut Deluxe cracker
- 250g cream cheese Philadelphia
- 1/4 tin susu pekat manis
- serbuk nestum secukupnya
- 1 kotak kecil susu Full Cream atau Fresh Milk
- serbuk koko untuk hiasan
Cara Penyediaan:
- Putar cream cheese sehingga kembang dan lembut.
- Masukkan 4 sudu besar susu, kemudian masukkan pula susu pekat sedikit demi sedikit dan putar sehingga sebati.
- Celup biskut dalam susu dan susun di dalam loyang. Che Nom guna loyang berukuran 11"x7".
- Susun biskut rapat-rapat dan tuang sedikit adunan cream cheese di lapisan atas dan ratakan. Tabur sedikit nestum dengan sekata.
- Selang selikan dengan susunan biskut celup, lapisan cream cheese dan taburan nestum sehingga habis.
- Sejukkan dalam peti ais semalaman. Potong empat segi kecil dan tabur degan serbuk koko sebagai hiasan.
Resepi Lapis Cheese Cracker
Reviewed by Unknown
on
4:27 PG
Rating:
Tiada ulasan: