Resepi Biskut Keju Cheddar Rangup

Bahan-Bahan:

  • 300g tepung gandum
  • 100g tepung jagung
  • 1/2 sudu teh soda bikarbonat
  • 250g mentega
  • 130g gula icing
  • 1 biji telur, suhu bilik
  • 100g parutan keju cheddar
Bahan-bahan untuk hiasan:
  • 1 biji telur +1 sudu besar air, bancuh sebati
  • parutan keju cheddar secukupnya

Cara Penyediaan:

  1. Panaskan oven pada suhu 150°C.
  2. Ayak tepung gandum, tepung jagung dan soda bikarbonat bersama dan ketepikan.
  3. Pukul gula dan mentega sehingga putih dan kembang.
  4. Masukkan telur sedikit demi sedikit dan adun dengan sekata.
  5. Masukkan parutan keju cheddar bersama bahan ayak. Uli adunan sehingga sebati.
  6. Rehatkan doh selama 15 minit. Canai doh dan terap mengikut acuan kesukaan anda. Sapu dengan bancuhan telur dan tabur dengan parutan keju cheddar sebagai hiasan.
Resepi Biskut Keju Cheddar Rangup Resepi Biskut Keju Cheddar Rangup Reviewed by Unknown on 2:35 PG Rating: 5

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.