Resepi Sayur Bayam Tumis Air
Bahan-Bahan:
- 1 ikat bayam, potong kecil dan asingkan batang yang lembut
- 3 biji bawang merah, hiris nipis
- 3 ulas bawang putih, hiris nipis
- 1 sudu besar sos tiram
- 6-7 ekor udang, buang kulit
- cili merah
- garam secukup rasa
- 1-2 sudu besar minyak masak
Cara Penyediaan:
- Panaskan minyak dan tumis bawang merah bersama bawang putih sehingga kekuningan.
- Masukkan udang dan kacau seketika sehingga separuh masak.
- Masukkan bahagian batang bayam dan masak sehingga lembut.
- Masukkan pula bahagian daun bayam serta diikuti air secukupnya.
- Kemudian masukkan sos tiram, cili merah dan garam secukup rasa. Rebus hingga mendidih dan tutup api.
Resepi Sayur Bayam Tumis Air
Reviewed by Unknown
on
12:08 PG
Rating:
Tiada ulasan: