Resepi Sayur Bayam Tumis Air

Bahan-Bahan:

  • 1 ikat bayam, potong kecil dan asingkan batang yang lembut
  • 3 biji bawang merah, hiris nipis
  • 3 ulas bawang putih, hiris nipis
  • 1 sudu besar sos tiram
  • 6-7 ekor udang, buang kulit
  • cili merah
  • garam secukup rasa
  • 1-2 sudu besar minyak masak

Cara Penyediaan:

  1. Panaskan minyak dan tumis bawang merah bersama bawang putih sehingga kekuningan.
  2. Masukkan udang dan kacau seketika sehingga separuh masak.
  3. Masukkan bahagian batang bayam dan masak sehingga lembut.
  4. Masukkan pula bahagian daun bayam serta diikuti air secukupnya.
  5. Kemudian masukkan sos tiram, cili merah dan garam secukup rasa. Rebus hingga mendidih dan tutup api.
Resepi Sayur Bayam Tumis Air Resepi Sayur Bayam Tumis Air Reviewed by Unknown on 12:08 PG Rating: 5

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.