Resepi Cendawan Tiram Goreng Rangup
Bahan-Bahan:
- 1 mangkuk cendawan tiram
- 1 biji telur
- 1 mangkuk tepung goreng berempah segera
- minyak, untuk menggoreng
Cara Penyediaan:
- Panaskan minyak di dalam kuali.
- Bersihkan cendawan tiram dan lap dengan tisu atau kitchen towel sehingga kering. Kemudian carikkan, tetapi jangan terlalu kecil.
- Pecahkan telur di dalam mangkuk dan pukul sebati.
- Dalam mangkuk yang berasingan, tuang tepung goreng berempah segera cukup sekadar untuk disalutkan cendawan. Tepung TIDAK perlu dibancuh.
- Celup cendawan dalam telur (mangkuk pertama) dan golekkan cendawan di dalam tepung goreng berempah (mangkuk kedua).
- Goreng di dalam minyak panas sehingga kekuningan dan rangup. Angkat dan toskan di atas kertas tisu untuk menyerap lebihan minyak.
Resepi Cendawan Tiram Goreng Rangup
Reviewed by Unknown
on
6:40 PTG
Rating:
Tiada ulasan: