Resepi Bebola Ubi kayu Parut

 



Bahan-bahan:
  • 100gm ubi kayu parut     | perah airnya
  • 90gm gula kastor
  • ½ sudu teh garam
  • ½ sudu teh esen vanilaSedikit kelapa parut     |putih sahaja
  • Pewarna makanan Merah, Hijau dan Kuning  secukupny
  • Lidi pencucuk secukupnya
Cara memasaknya:
  1. Campurkan kesemua bahan A dan gaul sebati.
  2. Kemdian bahagi kepada tiga bahagian dan campurkan setitik pewarna untuk setiap bahagian. Gaul sekata.
  3. Bulat-bulatkan adunan dan kukus selama 20 minit.
  4. Setelah masak, angkat dan golekkan bersama kelapa parut dan cucuk dengan lidi berselang seli antara warna merah, kuning dan hijau.
  5. Sedia dihidangkan.
Resepi Bebola Ubi kayu Parut Resepi Bebola Ubi kayu Parut Reviewed by Unknown on 11:34 PTG Rating: 5

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.