Resepi Roti Jala

Bahan-Bahan:

  • 2 cawan tepung gandum
  • 2 biji telur.
  • 1 1/2 cawan air
  • 1 cawan susu cair
  • 6 sudu mentega cair
  • 1 sudu teh garam
  • 1 sudu teh serbuk kunyit

Cara Penyediaan:

  1. Bancuh tepung dengan susu, garam, mentega cair dan telur sehingga sebati dan tuangkan air . elakkan dari adunan menjadi berketul samada menggunkan blend atau menapis terlebih dahulu
  2. Panaskan kuali leper, disarankan menggunakan non stick pan untuk tidak melekat, dan letakkan sedikit minyak
  3. Kiraikan di atas kuali leper. Apabila roti kelihatan kekuningan dan agak garing, angkat dan gulungkan seperti di dalam gambar
Resepi Roti Jala Resepi Roti Jala Reviewed by Unknown on 6:26 PTG Rating: 5

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.