Resepi Biskut Mentega kacang

 


Bahan-Bahan:

Bahan-bahan untuk biskut:
  • 230g mentega kacang rangup (crunchy peanut butter)
  • 75g mentega tak bergaram (unsalted butter)
  • 90g gula kastor
  • 90g gula perang
  • 1 biji telur, saiz A
  • 140g tepung naik sendiri, ayak

Cara Penyediaan:

Cara-cara untuk biskut:
  1. Panaskan oven kepada suhu 160°C.
  2. Pukul mentega, mentega kacang dan telur sehingga berkrim. 
  3. Masukkan gula kastor dan gula perang dan teruskan kacau sehingga sebati.
  4. Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan gaulkan sehingga menjadi doh yang lembut.
  5. Uli doh sebesar biji guli, susun di atas loyang dan tekan dengan garfu.
  6. Bakar selama 10 minit.
  7. Angkat dan sejukkan. Simpan di dalam bekas kedap udara.
Resepi Biskut Mentega kacang Resepi Biskut Mentega kacang Reviewed by Unknown on 12:55 PG Rating: 5

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.