Resepi Puding Kastad Berjelly
Bahan Puding:
1 cawan susu cair
1 cawan gula
1 cawan tepung kastad
1 cawan tepung jagung
5 cawan air
Bahan Jelly:
nak senang gula instant jelly brand nona etc tu jer...guna perasa strawberry ke...tapi kalau terpaksa buat sendiri boleh try buat cam ni:
2 sudu kecil agar-agar serbuk
1 1/2 – 2 cawan air
1 cawan air sirap dari 1 tin fruit cocktail( tambah air jika tak cukup…tambah gula jika kurang manis)
sedikit sirap ros
buah-buahan koktel dalam tin
Cra Membuatnya:
1. Masukkan semua bahan puding dan kacau dalam periuk di atas api sehingga pekat.
2. Masukkan dalam bekas.
3. Taburkan buah-buahan koktel dalam tin di atas puding
4. Masakkan air dan agar-agar hingga larut, masukkan bahan yg selebihnya dan kacau rata. Tuangkan atas puding dan sejukkan.
Resepi Puding Kastad Berjelly
Reviewed by Unknown
on
10:27 PTG
Rating:
Tiada ulasan: