Resepi Puding Jagung
Bahan-bahan:
80 gm tepung kastard
200 ml susu segar
1 cawan jagung berkrim
1½ sudu besar serbuk agar-agar
400 ml Santan Kelapa M&S
300 ml air
100 gm gula pasir
Garam
Cara-cara:
1. Larutkan tepung kastard dengan sedikit susu. Tapiskan ke dalam periuk.
2. Masukkan baki susu, jagung, serbuk agar-agar, santan, air, gula dan garam.
3. Kacau atas api perlahan hingga pekat.
4. Tuangkan campuran puding ke dalam loyang atau acuan (basahkan dulu) dan biar keras.
5. Simpan di dalam peti sejuk sebelum disajikan.
80 gm tepung kastard
200 ml susu segar
1 cawan jagung berkrim
1½ sudu besar serbuk agar-agar
400 ml Santan Kelapa M&S
300 ml air
100 gm gula pasir
Garam
Cara-cara:
1. Larutkan tepung kastard dengan sedikit susu. Tapiskan ke dalam periuk.
2. Masukkan baki susu, jagung, serbuk agar-agar, santan, air, gula dan garam.
3. Kacau atas api perlahan hingga pekat.
4. Tuangkan campuran puding ke dalam loyang atau acuan (basahkan dulu) dan biar keras.
5. Simpan di dalam peti sejuk sebelum disajikan.
Resepi Puding Jagung
Reviewed by Unknown
on
10:00 PTG
Rating:
Tiada ulasan: